Від сьогодні невакцинованих медиків та чиновників на Тернопільщині відсторонятимуть від роботи

Від сьогодні, 31 січня 2022 року, набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Згідно з наказом, до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, додаються працівники: органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

Нагадаємо, з 8 листопада 2021 року в Україні вакцинація стала обов’язковою для освітян та працівників центральних та місцевих органів влади. Працівники, які станом на 8 листопада не мали хоча б одного щеплення проти COVID-19, відсторонені від роботи без збереження зарплат до отримання щеплення.

9 грудня перелік доповнили працівниками підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівниками установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівниками підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця» та інші).

Фото з відкритих джерел

медикичиновникивакцинація