Від їдальні до польового сухпайка: як харчуються українські військові
Для особового складу військових частин, залежно від характеру бойових дій, навчально-бойової діяльності та умов служби встановлюють три- або чотириразове харчування
Харчування військових в ЗСУ організовано за Каталогом продуктів харчування, яким передбачено 360 позицій продуктів, повідомляють у групі комунікацій Тернопільського обласного ТЦК та СП.
Асортимент охоплює м'ясо та м'ясні продукти, рибу та рибну продукцію, молочні продукти, яйця, різноманітні овочі та фрукти, горіхи, макаронні вироби, крупи, спеції, мед, шоколад, хлібобулочні вироби, напої.
Для особового складу військових частин, залежно від характеру бойових дій, навчально-бойової діяльності та умов служби встановлюють три- або чотириразове харчування.
Їжу готують відповідно до затвердженої розкладки продуктів, яка складається з урахуванням базового меню, наявного асортименту та кількості продуктів харчування тощо.
У разі неможливості забезпечити військових гарячою їжею видають набори продуктів, так звані сухпайки. Вони призначені для повноцінного харчування військовослужбовців протягом доби і складаються з 18 різних меню з різними комбінаціями страв (з них два меню виготовляють за принципами Халяль та два меню за принципами Кащруту).
Докладніше – за посиланням.
Фото з допису Тернопільського обласного ТЦК та СП