Відомий різьбяр подарував ботсаду на Тернопільщині нову скульптуру (фото)

Робота буде експонуватись просто неба

Відомий скульптор та різьбяр з Тернопільщини Василь Петровський подарував чергову скульптуру Кременецькому ботанічному саду. Про це митець розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

Нова  дерев'яна скульптура для Кременецького ботанічного саду. Робота буде експонуватись під відкритим небом, тому потрібно надійно захистити деревину від зовнішнього впливу, - написав він. - Для захисного оздоблення готового виробу використав тоновану лляну олію Vincents. Матеріали закуповував в інтернет магазині Wood Буд. Маю приємний досвід спілкування з цими людьми. Відчувається непідробний інтерес представників до творчого процесу і готовность приділити час для консультації і поради.

Василь Петровський працював у найбільшому в світі парку розваг «Парк-Європа» в Німеччині, де займався дизайном, оформлював інтер’єри з дерева. Згодом повернувся в Україну, де вирішив зробити ряд скульптур для  Кременецького ботанічного саду. Проєкт назвав «Відкритий портал». Роботи митця є у приватних колекціях у Швейцарії, Франції, Німеччині. Нещодавно Василь Петровський отримав престижну міжнародну премію.

Фото зі сторінки Василя Петровського у фейсбуці

скульптураВасиль Петровський