Військовослужбовця з Тернопільщини нагородили почесною грамотою за перемогу в змаганнях у США

У січні 2023 року під час ворожого обстрілу на Донеччині Іван Халупа отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук нагородив ветерана війни Івана Халупу, який здобув перемогу у змаганнях в США. Про це повідомили у пресслужбі облради.

Нагадаємо, військовослужбовець ЗСУ Іван Халупа з Тернопільщини здобув 5 медалей під час міжнародних змагань «United States Air Force and Marine Corps Trials 2024».

Іван родом із села Плотича Тернопільської області, займався будівництвом. У лютому 2022 року повернувся з Німеччини та вступив до лав Збройних Сил України боронити державу. У січні 2023 року під час ворожого обстрілу на Донеччині отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу.

За вагомий внесок у представлення України на міжнародних змаганнях Володимир Болєщук нагородив військовослужбовця почесною грамотою обласної ради.

Довідково

«United States Air Force and Marine Corps Trials» – це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США. Вони є відбірковим етапом для участі у Warrior Games – найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами.

У 2024 році збірна України вперше взяла участь у «United States Air Force and Marine Corps Trials» і здобула 76 медалей, з них 43 золотих, 19 срібних і 14 бронзових.

Основна ціль змагань «United States Air Force and Marine Corps Trials 2024» – залучати ветеранів та військових до занять спортом, популяризувати реабілітацію через спортивні заходи серед ветеранів.

Фото Тернопільської обласної ради

грамотаперемогаІван Халупа