Всеукраїнське військове паломництво розпочалось на Тернопільщині (фото)

Учасники VІІІ Всеукраїнського військового паломництва прибули до Зарваниці, де століттями зберігається чудотворний образ Богородиці

Третій день поспіль Зарваниця повниться людьми в погонах та плямистих формах. Усі вони – учасники вже восьмого за рахунком  Всеукраїнського військового паломництва.

DSC08430

- Нинішній рік оголошено Роком Божого Милосердя та молитви за мир в Україні. Тому військова проща має особливе значення. Таким чином суспільство демонструє свою підтримку захисникам, які боронять Східний кордон і стримують наступ агресора на решту територію України. До святого місця прибули бійці АТО та ті, хто вже повернувся з фронту, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, члени їхніх родин, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого торкнулася війна. Участь у прощі беруть і віряни, які в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та швидшого повернення миру в Україну, - сказав заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

За його словами, серед учасників паломництва - представники Міністерства оборони України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Міністерства надзвичайних ситуацій України та Державної пенітенціарної служби України. Також у паломництві беруть участь військовослужбовці, добровольці, родини загиблих в зоні АТО, курсанти, ліцеїсти військових ліцеїв, волонтери.

DSC08447

У програмі - молебень перед Зарваницькою іконою Божої Матері, урочиста хода до скульптури Богородиці, заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України, поминальна хода зі свічками.

Цьогорічна проща, яка триватиме у вихідні,  відбуватиметься  під гаслом «Вірних стереже Господь».

Організатор паломництва до Зарваниці - Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України спільно з Міністерством оборони України. Паломництво відбувається з благословення та за участі військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту.

 До VІІІ військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для учасників прощі.

DSC08434

DSC08442

DSC08459

DSC08465

DSC08510

 Фото автора

ФотоАТОТернопільщинапаломництвос.Зарваницямир в УкраїніБоже Милосердязахисники