Яблука продають вдвічі дорожче, ніж минулої зими (Агро-новини)

Яблука цього року продаються майже вдвічі дорожче, ніж на початку минулого сезону, повідомляє agrotimes.net.

Виробники яблук зазначають, що торгівля яблуком пожвавилася, хоча оптові ціни на яблука різних сортів калібру 65+ залишаються в діапазоні 9–12 грн/кг. Для порівняння: на початку 2017 р. на ринку яблук ціни були в межах 6–9 грн/кг.

Реалізовувати яблука з холодильників виробники не поспішають через невисокий цьогорічний врожай та очікуване зростання ціни в другій половині сезону.

1502

Слід зауважити, що з грудня яблуку доводиться конкурувати з цитрусовими, адже перед зимовими святами споживачі досить охоче купують мандарини й апельсини.

Органічні добрива на основі лігніту набирають популярність

У світі набирають популярність нові порошкоподібні органічні добрива, що мають у своєму складі велику кількість лігніту. Буре вугілля (лігніт) — натуральна речовина, що утворюється між торфом і вугіллям. За хімічним складом лігніт характеризується високим вмістом гумінової кислоти, повідомляє agro-smart.com.ua.

Ці добрива вже успішно застосовується в таких країнах, як Нігерія, Сінгапур, Таїланд, М’янма, Малайзія, Гонконг і Китай. Багато фермерів, що випробували цей продукт у своїх полях, зазначають зростання врожайності на 40–45 %

Майкл Дайзон із міста Давао (Філіппіни), розповідає, що лігніт присутній на планеті вже понад 70 млн років, постійно беручи участь у процесі розкладання і формування мінералів. Таким чином, добрива на основі бурого вугілля мають велику кількість поживних речовин, необхідних сільськогосподарським культурам.

1501

Добриво на основі лігніту служить у якості кондиціонера, покращуючи структуру ґрунту й підвищуючи доступність необхідних рослинам нутрієнтів. Крім лігніту, новий продукт також містить калій і фосфор, а також понад 68 інших мікроелементів. Крім того, гумінові кислоти також відіграють роль натурального пестициду, відлякуючи шкідників від рослин. Як запевняє виробник, один 100 г пакет має таку ж ефективність у полі, що і 3 т курячого гною.

Український урожай картоплі наздоганяє європейський

За даними Держстату, в Україні цього року зібрали 22 млн т картоплі при врожайності 166,6 ц/га. У 2016 р. урожай картоплі склав 21,7 млн т, повідомляє agro-smart.com.ua.

Нагадаємо, у Європі зібрали рекордний урожай картоплі. Цього року він на 18?% більший, ніж торік і становить 29 млн т.

1503

У Бельгії урожай картоплі збільшився на 21%, у Нідерландах — на 24%, у Німеччині та Франції — на 19%, Великобританії — на 4%.

полефермерисільське господарствояблукакартопляовочівництво