Як уникнути переохолодження організму: перша допомога

Гострий вплив низьких температур можна розділити на обмороження (локальна дія низьких температур) та замерзання (загальне переохолодження)

На Тернопільщині - днями знизилася добова температура. А в холодну пору року підвищується ризик холодової травми або, як її частіше називають у побуті, переохолодження. Актуальність цієї проблеми посилюється через постійне нищення цивільної інфраструктури терористичними військами  ₚосійської федерації. Про це нагадують у пресслужбі Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Важливо не ігнорувати цей вид травми, оскільки тривалість її лікування понад удвічі перевищує тривалість лікування постраждалих з опіками.

Окрім низької температури холодову травму можуть провокувати такі чинники:

Комбінація декількох таких чинників значно посилює ризик розвитку холодової травми.

Гострий вплив низьких температур можна розділити на обмороження (локальна дія низьких температур) та замерзання (загальне переохолодження).

Загальне переохолодження розвивається так:

Як уникнути переохолодження?

Взимку під час війни важливо пам’ятати про основні симптоми переохолодження та розуміти, як за потреби надати першу допомогу собі чи оточуючим. У випадку надання першої медичної допомоги постраждалому з холодовою травмою чітко дотримуйтесь порядку надання допомоги, затвердженого МОЗ України:

Якщо до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги постраждалий знепритомнів, визначте ознаки життя та якщо їх немає, розпочніть серцево-легеневу реанімацію.

Фото з відкритих джерел

переохолодженняперша допомога