Як ветерану отримати грант на власну справу

Розмір гранту залежить від кількості створених робочих місць

Програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» реалізується службою зайнятості в рамках урядового проєкту «єРобота». Отримати грант можуть громадяни України з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Розмір гранту залежить від кількості створених робочих місць:

До речі, якщо Ви отримали грант від 500 тис. грн до 1 млн грн, Тернопільська ОВА відшкодує 50% власного внеску співфінансування у розмірі до 100 тис. грн.

Грантові кошти можна витратити на:

Як податися на грант та отримати кошти?

Крок 1 - скласти бізнес-план і подати заяву через портал Дія. Уповноважений банк перевіряє відомості про заявника та його ділову репутацію, а регіональний центр зайнятості аналізує наданий бізнес-план.

Крок 2 - пройти онлайн-співбесіду. Повідомлення про прийняте рішення Державного центру зайнятості надійде до особистого кабінету учасника програми. Якщо рішення позитивне – крок 3.

Крок 3 - протягом 20 робочих днів звернутися до Ощадбанку, укласти договір про надання гранту та відкрити рахунок для зарахування коштів.

У цей же термін фізичній особі потрібно зареєструватися як ФОП або створити юридичну особу.

Використати кошти гранту за цільовим призначенням, визначеним договором та бізнес-планом, створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дня зарахування коштів на рахунок. Максимальний період реалізації бізнес-проєкту за наданим грантом складає 3 роки.

Більше інформації про можливості отримання гранту – на сайті Державної служби зайнятості в рубриці «Громадянам» - «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» https://www.dcz.gov.ua/people/ubd 

Якщо у ветерана або його подружжя є потреба у додаткових знаннях щодо планування та розвитку бізнесу, за інформацією можна звернутися до фахівців найближчого підрозділу  служби зайнятості. Вони безоплатно нададуть консультацію або ж скерують на навчання. Вам на допомогу також:

Ви можете звернутись за консультаціям щодо проєкту до будь-якого зручного Вам центру зайнятості, особисто або по телефону та Вам будуть надані необхідні консультації

Консультації у Тернопільському обласному центрі зайнятості - за тел. 0635765756, (0352) 405851.

Фото з відкритих джерел

військовігрантветерани