За жахливо неякісний ремонт об’їзної Кременця дорожників змусили заплатити 32 мільйони гривень

На нібито відремонтованій ділянці дорожнє покриття почало руйнуватись вже через декілька місяців. Хоча міжремонтні строки на такого роду роботи становлять 6-8 років.

Пам’ятаєте, під час парламентських виборів 2012 року від Північного округу Тернопільщини балотувався Володимир Клименко? Про те, що банкіра-регіонала за будь-яку ціну просували у владне крісло і не гребували при цьому відвертою брехнею та маніпуляціями не писав хіба лінивий журналіст. Так, з Клименка намагалися зробити великого «відновлювача доріг Тернопільщини». Втім, всі дороги, на яких піарився регіонал ремонтувалися за кредитні кошти і то лише «своїми» фірмами. Одною з таких була компанія «Луцькавтодор-Сервіс». Волиняни, згідно з планами регіоналів, мали відремонтувати ділянку дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (об’їзну міста Кременець). Для тернопільських дорожників була команда – або вони, або ніхто, тому Служба автомобільних доріг таки підписала у 2012 році договір з підрядною організацією «Луцькавтодор-Сервіс». Втім, коли ремонт був завершений, стало зрозуміло – приймати такі роботи буде злочином. Акти про прийом-передачу об’єкту реконструкції не підписували. Ба більше, підрядник повписував у документи ремонти, які здійснював Тернопільсьий облавтодор. Понад чотири роки від недобросовісного підрядника нічого не було чути, та на початку 2016 року у Службу автомобільних доріг надійшло повідомлення від Тернопільського господарського суду. «Луцькавтодор-Сервіс» захотіло отримати 23 мільйони гривень за ремонт і ще 12 – за невчасну виплату. У ході розгляду справи суд призначив незалежну експертизу «відремонтованої» ділянки дороги. У висновку дослідники тільки підтвердили значні недопрацювання підрядника, повідомляє «НОВА Тернопільська газета».

Здавалося б, удача на боці Служби. Втім, у листопаді 2016 року суддя Бурда Надія Миколаївна стає на бік ділків. Вона не бере до уваги заключення експертів і задовольняє позов. Від затребуваної підрядником суми лише віднімає близько 2 мільйонів гривень. У результаті правосуддя «по-бурдівськи» гроші, які Служба автомобільних доріг у Тернопільській області планувала використати на поточний ремонт 5-ти кілометрів дороги, тепер піде в кишеню горе-підряднику. Люди втратять кілометри комфортної дороги. Цікаво, а що натомість отримає суддя.

 Також читайте ТУТ.

Грошіремонтсуддорога