Житель Тернопільщини сидітиме за ґратами за розповсюдження дитячої порнографії

Житель Теребовлянщини через месенджер Viber розповсюджував порнографічні знімки неповнолітньої знайомої та згодом шантажував ними цю дівчину

Житель Теребовлянщини, який розповсюджував дитячу порнографію, таки сидітиме 3 роки за ґратами. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За принципової позиції прокуратури до 3 років позбавлення волі засуджено місцевого жителя за зберігання та розповсюдження дитячої порнографії (ч. 1, ч. 3 ст. 301-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2021 року житель одного з сіл Теребовлянського району через месенджер Viber розповсюджував порнографічні знімки неповнолітньої знайомої та згодом шантажував ними цю дівчину. Потерпіла написала заяву до поліції. При санкціонованому обшуку у телефоні та на флешносіях зловмисника  правоохоронці виявили близько 300 фото та відеоматеріалів з оголеними тілами інших неповнолітніх.

Згідно висновків експертів частина цих записів є дитячою порнографією.

Суд першої інстанції, всупереч позиції прокурора, призначив винній особі покарання, не пов’язане з позбавленням волі. 

Прокурор оскаржив це рішення в апеляційній інстанції. 

Вироком Тернопільського апеляційного суду, за публічного обвинувачення ювенального прокурора Тернопільської обласної прокуратури, винну особу засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з навчанням, вихованням та проведенням дозвілля дітей на строк 3 роки.

Вирок набрав законної сили.

Фото з відкритих джерел

суддитяча порнографія