Зимові канікули на Тернопільщині будуть подовжені

Зимові канікули у школах області триватимуть місяць

Через воєнний стан та нестабільну ситуацію з вимкненням електроенергії на Тернопільщині зимові канікули для школярів будуть подовжені і триватимуть місяць. Про це Терену повідомила директорка департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома.

У більшій частині громад області зимові канікули розпочнуться вже з 16 грудня та триватимуть по 15 січня. Проте є й ті громади, у яких школярі підуть на канікули з 22 грудня.

Кожна школа самостійно вирішує, коли розпочати зимові канікули. Цьогоріч в більшій частині громад вони триватимуть місяць через те, що не було осінніх канікул. Місцеві органи влади і навчальні заклади змістили осінні канікули і приєднали їх до зимових. Оцінюючи ситуацію, у якій ми зараз живемо, в стані війни і непередбачуваних ситуацій з опаленням та енергоносіями, було прийнято таке рішення більшою частиною громад, - каже Ольга Хома.

Зокрема, для того, аби збільшити зимові канікули, тернопільські учні восени навчалися по суботах. Чи буде такий же графік навчання з нового року, наразі невідомо.

Поки що такої інформації немає, але таке рішення приймали місцеві органи влади. Це не тільки в місті Тернопіль, але й в частині громад області, для того, аби зимові канікули тривали довше. Відповідно до Закону про освіту, діє автономія навчальних закладів. Тобто річний план освітнього процесу затверджується і приймається педагогічною радою кожного навчального закладу. Протягом року він може змінюватися у зв’язку з надзвичайними обставинами, які можуть виникати. Зараз ми живемо в стані війни, тому місцеві органи влади і заклади освіти уже на місцях приймають рішення, які необхідні, - зазначила Ольга Хома.

Фото з відкритих джерел

дітинавчанняшколаканікули