Звернення, земельні питання та питна вода: у Тернополі відбулася сесія міської ради (фото, відео)

Понад 250 питань депутати розглянули на черговій сесії Тернопільської міської ради. Розпочали засідання із звернень, зокрема заявили про підтримку Сергія Стерненка та незаконно ув’язнених українських патріотів. А також апелювали до керівництва країни щодо недопущення зниження важливості української мови у сферах обслуговування та освіті.

- Сьогодні була дуже важлива сесія, адже розглянули більше 250 питань. Основні з них - це про прослуховування виконання бюджету 2020 року і, звичайно, про розподіл коштів на 2021 рік.  Йшла мова про зміни в самому бюджеті, зокрема, це 183 мільйони, направлені на сферу освіти, житлово-комунального господарства, на фізичну культуру і медицину. Тому спершу обговорили чи не найважливіші теми, які включали і ряд господарських питань по роботі різних управлінь, звітів. Мали місце також земельні питання, які поступають до Тернопільської міської ради, - розповів Рустам Ергешов, представник депутатської групи «За майбутнє» у ТМР.

Розглянули депутати і запит, щодо покращення якості води. У Тернополі вже більше 12 років діє програма «Питна вода».

-  Вона передбачає покращення якості питної води в наших квартирах, домівках. В першу чергу - це будівництво станції знезалізнення, яка дозволить забрати всі шкідливі домішки і осад з труб. В другу чергу - це будівництво бюветів з питною водою в кожному мікрорайоні міста Тернополя. Воно вже зараз на такій фінальній стадії. Практично в кожному мікрорайоні збудований цей бювет, глибиною 100-150 метрів, звідки добувається вода, - наголосив Андрій Цибульський, депутат Тернопільської міської ради (команда Чайківського  «За майбутнє») .

Також депутати вирішили, що відтепер Тернопільський міський стадіон носитиме ім’я Романа Шухевича.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rNcRGBGn8MM&fbclid=IwAR3yY1JjNA5ZaCPcGk0aKqAhkpH333ON-OSgpsiWSeF-ChfuH6U-T1Gstao&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%97%D0%90%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%94[/embed]

Відео: Павло Лящинський

ВідеоФотоТернопільдепутатисесія міської радиРустам ЕргешовАндрій Цибульськийземельні питанняпитна водабювет