Тернопільські «Білі берети» проведуть особливий спецвишкіл для медиків-волонтерів зі всієї України

На Тернопіллі створять «Інструкторський центр».

У Тернопільській ОДА відбулася прес-конференція з нагоди другого Всеукраїнського збору-вишколу з тактичної медицини для медиків – волонтерів, який проходитиме 12-14 червня на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського. Участь у вишколі візьмуть майже 90 волонтерів зі всіх куточків України, а також представники військових частин, добровольчих батальйонів «Айдар», «Азов», ДУК «Правий сектор», радник Міністра Оборони, представники Української військово-медичної академії та інші.

Ініціатором проведення таких вишколів є громадська організація «Медичний загін спецпризначення «Білі берети», яка першою в Україні розпочала навчання медиків-волонтерів, лікарів військових частин і мобілізованих військовослужбовців за світовими стандартами з тактичної медицини. Учасники конференції – Володимир Курило -керівник Департаменту охорони здоров’я ОДА, Олексій Андрійчук – ГО «Медичний загін спецпризначення «Білі берети», Володимир Бліхар – директор ТОВ «Тервіконпласт», Олена Абакумова – голова Тернопільської обласної організації «Громадський рух «Народний контроль», Юрій Герасимець – помічник проректора медуніверситету, Юрій Свідерський – тренер, судинний хірург детально розповіли про майбутній вишкіл на території «Червоної калини».

Головним результатом підготовки стане створення єдиної концепції проведення навчань інструкторськими групами з тактичної медицини та створення «Інструкторського центру» в нашій області.

Учасники вишколу візьмуть участь у тренінгах «Основи евакуації», «Зупинка кровотечі під час поранення», «Маркування поранених», «Прохідність дихальних шляхів», «Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою бинтів Целокс» тощо. Як підсумок – письмовий тест за натовською програмою.

Програма максимально адаптована як для медиків, санітарів, так і для рядових бійців. До речі, організація провела понад 50 вишколів з тактичної медицини у різних регіонах України для військовослужбовців, мобілізованих, медиків і волонтерів.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео