Тамара Коблик

На Тернопільщині поліціянт разом зі спільниками підпільно виробляли й збували тютюн (фото)

На сьогодні інспектора звільнили з органів поліції

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру інспектору поліції одного з районних відділень ГУНП в Тернопільській області та 2 жителям Чортківського району у вчиненому у складі організованої групи незаконному виготовленні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту, а також збуті незаконно виготовленого тютюну (ч. 1, 2 ст. 204 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, правоохоронець, перебуваючи на посаді інспектора відділення поліції, з лютого по вересень 2023 року, без жодних дозвільних документів, організував у господарських приміщеннях на території одного з сіл Чортківського району виготовлення тютюну. До незаконної діяльності поліціянт залучив 2 місцевих мешканців, які сушили, подрібнювали, фасували сировину, закуплену у жителів прилеглих сіл. 

Надалі з метою збуту незаконно виготовлено тютюну співучасники організованої групи транспортували його до відділень ТОВ «Нова Пошта», звідки здійснювались поштові відправлення покупцям у різні регіони України. Зафіксовано 37 таких фактів.

Під час санкціонованих обшуків у «бізнесменів» вилучили понад 1,3 т тютюнової продукції.

На сьогодні інспектора звільнили з органів поліції. 

Триває розслідування, що здійснюють слідчі СВ УСБУ в Тернопільській області, за оперативного супроводу Тернопільського управління ДВБ НПУ та УСБУ в області.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео