Працівникам будинку-інтернату на Тернопільщині дали 15 доган

Загалом 15 доган отримали працівники Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату у Краснопущі, де правозахисники наприкінці 2015-го зафіксували факти знущання над хворими підопічними.

Нагадаємо, що 9 листопада 2015-го представник уповноваженого з прав людини в Тернопільській області в рамках національного превентивного механізму проти катувань та жорстокого поводження без попередження заїхав до цього закладу і став свідком жахливих умов утримання підопічних – двох чоловіків утримували у карцері, хоча це недопустимо в таких будинках-інтернатах.

– За порушення працівникам будинку-інтернату дали 15 доган із занесенням у трудові книжки. Це означає, що ще одна догана комусь з них, і він піде на звільнення, – каже Директор департаменту соціального захисту населення обладміністрації Вадим Боярський. – Стоїть питання переселення підопічних.

До речі, за фактами, встановленими уповноваженим, правоохоронці порушили кримінальне провадження. Про стан справи у нацполіції обіцяють повідомити згодом.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео