Чому в місцевих школах подорожчало харчування?

Із середини січня зросла вартість дитячого харчування у загальноосвітніх закладах міста. Це стосується дітей пільгових категорій. Для решти школярів ціни залишилися незмінними.

За словами начальника управління освіти ТМР Ольги Похиляк, зростання цін пов’язане зі збільшенням раціону окремих школярів. Зокрема, до комплексного обіду додано першу страву. В результаті вартість харчування для них становить 10 грн. в день проти 8 грн. у минулому році. Діти пільгових категорій харчуються за кошти міського бюджету, решта - за кошти батьків. Для останніх ціни залишаться незмінними.

– Так у загальноосвітніх школах вартість харчування становить: 8 гривень сніданок та 12 гривень обід, – каже Ольга Похиляк. – Сніданки та обіди для учнів молодшої і середньої школи пільгової категорії коштуватимуть 10 гривень, а для старшокласників – 11 гривень. Вартість харчування пільгових категорій школярів відшкодовується з міського бюджету та за рахунок підприємців, які організовують харчування в школах.

У спеціальній школі, де навчаються діти-інваліди, вартість дворазового харчування становить 13 грн., а триразового – 27 грн. Учням Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю пропонується одноразове харчування для тих, хто проживає в обласному центрі. Його вартість становитиме 11 грн. Для учнів, які проживають у ліцеї, передбачено триразове харчування вартістю 27 грн.

Джерело: gazeta1.com


 

Вибір читачів за тиждень

Відео