Тернопільські депутати суттєво «відкоригували» плани влади

Питання про виділення під ринок 60 сотих землі, а, фактично, зеленої зони на вулиці Довженка, не набрало необхідної кількості голосів на сесії Тернопільської міської ради 3 березня.

Нагадаємо, це питання уже вдруге виносили на розгляд депутатів. Причому цього разу аргументами «за» таке голосування були: електронна петиція за створення ринку і навіть письмове звернення мешканців масиву «Східного», які самі просили створити там ринок.

Лист із 55-ма підписами жителів «Східного», які хочуть, щоб збудували овочевий ринок, депутатам представив особисто міський голова Сергій Надал. Причому там були автографи людей, які проживають на вул. Протасевича і проспекті Степана Бандери.

Натомість депутати із фракції «Самопоміч» показали інше звернення тернополян - 150 підписів мешканців вул. Довженка, які виступають проти будівництва такої торговиці. Виявилося, що депутати упродовж минулих вихідних спеціально ходили по квартирах будинків, розташованих поруч із запланованим ринком, і опитували людей.

Відтак у залі розпочалася дискусія, що завершилася негативно для мера. Основними опонентами Сергія Надала стали саме депутати від «Самопомочі». Вони ще на минулій сесії наполягали на тому, що забудовувати шумозахисну зону між залізницею і житловим кварталом не можна. Тепер депутати знайшли й інші аргументи «проти»: по-перше, у Генеральному плані міста там – «зелена зона», по-друге, серед 180-ти підписів жителів вул. Довженка 157 - проти ринку.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Кілька цікавих фактів про засідання сесії 03.03.2016 р.:

  • із порядку денного сесії зняли питання про продаж права оренди на більш як 50 сотих землі під вікнами мешканців будинків вул. 15 Квітня, 27 і 29;
  • депутати не пропустили 80% питань, пов'язаних із виділенням землі за угодами сервітуту. Ухвалили єдине питання із цього переліку - на 0,6 га землі неподалік Тернопільського ставу. Умова надання - для «проходу і проїзду», хоча мова йде про зелену зону великої площі. Це питання не вперше виносили на сесію, але воно постійно не набирало достатньої кількості голосів, а цього разу було 28 «за»;
  • не продовжили оренду на ділянку (фактично - зелену зону) біля магазину «Прогрес», адже виділення цієї землі суперечило Генплану. До того ж, місцеві жителі хочуть зберегти сквер;
  • зняли із порядку денного частину питань, що стосуються приватизації комунального майна. Одне з них — викуп приміщення площею більше 500 метрів, яке покупець орендує лише із середини 2015 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео