Юний художник з Тернополя завоював гран-прі конкурсу-пленеру на Хмельниччині

Тернопільський школяр 13-річний Павло Шачко став переможцем традиційного відкритого Всеукраїнського конкурсу-пленеру «Замковий етюд», що завершився днями у Кам’янець-Подільському.

Про це кореспондента «ТЕРЕНу» повідомив учитель обдарованого учня, відомий тернопільський художник Микола Дмітрух. Він – викладач Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука.

- Третій відкритий конкурс-пленер «Замковий етюд» у Кам’янці-Подільському проводився безпосередньо на вулицях Старого міста. Упродовж двох вихідних днів можна було побачити багато дітей та молоді з етюдниками та полотнами у руках. У конкурсі брало участь понад 180 юних художників. На гостей чекала цікава  програма, де кожен зміг спробувати себе на майстер-класах, у невеличких міні-конкурсах та квестах з розіграшами призів. Діти та підлітки відтворювали старовинні куточки цього історичного міста на Поділлі. Павло виконав роботу у форматі 50 на 60 см, працював акриловими фарбами. Приємно, що авторитетне журі визнало Павла переможцем у його віковій категорії. До речі, ще один учасник з Тернополя 12-річний Дмитро Бубенчик отримав нагороду у номінації «За виразність», - розповів викладач Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука, художник Микола Дмітрух.

Дмитро Бубенчик​

Як переможець конкурсу, Павло Шачко не тільки нагороджений гран-прі «Замкового  етюду». Йому ще й вручено сертифікат на право безкоштовного польоту на повітряній кулі над Кам’янець-Подільським.

Павло Шачко – учень Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука, вже мав кілька своїх персональних виставок у Тернополі, Львові та столичних музеях, зокрема, у Музеї видатних діячів української культури та у Національному музеї Тараса Шевченка. Павло – лауреат Всеукраїнського конкурсу «Диво-дитина», де  переміг у номінації «Найтворчіша дитина України».

Він – вихованець відомого тернопільського художника Миколи Дмітруха, живописця, графіка, автора альбомів дружніх шаржів про  відомих людей, в тому числі й народного художника України Івана Марчука.

Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео