Віра Олександрович

Державні виконавці на Тернопільщині щомісяця отримують зарплату і до 140 тисяч гривень винагороди (відео)

Хічій

Усіх злісних аліментників із Тернопільщини уже внесли до Єдиного реєстру подібних порушників. До того ж, у державних виконавців з’явився додатковий – фінансовий інтерес виконувати усе більше роботи. Адже за це виплачують суттєві премії.

Про новації у роботі державної виконавчої служби розповів заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій (читайте також ТУТ і ТУТ прим.).

- Торік державні виконавці управління юстиції стягнули понад 17 млн 240 тис грн на користь державного бюджету, а також забезпечили надходження у казни 7 млн 350 тис грн виконавчого збору, - каже він.

[embed]https://youtu.be/O5tAu-L_fbw[/embed]

Фахівці втішені ухваленням закону про посилення відповідальності за несплату аліментів. Тепер, кажуть, із злісними аліментниками боротися стане набагато легше, а діти врешті-решт отримуватимуть кошти на свої потруби.

- У виконавчій службі  перебуває близько 9-ти тисяч проваджень щодо неплатників аліментів, - каже пан Хічій. - Загалом це становить майже 30% від загальної кількості, виконавчих документів, що є у провадженні.

[embed]https://youtu.be/CoJccCKAlK4[/embed]

За минулий рік державні  виконавці стягнули близько 45 млн грн аліментних сум на користь 13 тис. дітей. І це – лише цифри на Тернопіллі.

- Через три місяці неплатника аліментів тепер вносять у Єдиний реєстр, а через 6 місяців, якщо він не виправиться, вживають дозволені законодавством заходи, причому тепер на це не треба дозволу суду, - додає Андрій Хічій. 

Новинкою є і те, що аліментника тепер можуть змусити виконувати суспільно-корисні роботи, тобто замітати у місті, прибирати на кладовищах тощо. Гроші, зароблені порушником у цей час, йтимуть на рахунок дитини, яка опинилася без його підтримки. Якщо аліментник ухилятиметься від виконання цього обов’язку, на нього чекає ще й адміністративна відповідальність.

[embed]https://youtu.be/RHsXBVbtc7s[/embed]

Нагадали в обласному управління юстиції і про посилення покарання за домашнє насильство. Причому таким тепер вважають не лише фізичний вплив, наприклад, побиття, а й економічне і психологічне насильство.

Чи не найцікавішою виявилася інформація Андрія Хічія про заробітки нинішніх виконавців. Виявляється, для них законом передбачили суттєві доплати за кожну доведену до логічного фіналу справу – 2% від суми стягнення.

[embed]https://youtu.be/PfWf5jb2eI0[/embed]

- У нас вже були такі випадки, що виконавці отримували зарплату (найнижча ставка молодого спеціаліста управління – близько 6 тис. грн – прим.) і премію у розмірі від 15-ти до 140 тис. грн за місяць, - додає він. – Оплата автоматична. Це стимулює працювати і отримувати гроші чесно. Свого роду, це ще й боротьба із корупцією.

Окрім того, на значні доплати тепер можуть розраховувати державні нотаріуси. Особливо, якщо вони опікуються не тільки своїм, а й сусіднім районом. Тож за останній рік у приватну практику із управління юстиції не пішов жоден нотаріус. Хоча раніше таких випадків було по кілька на рік. Власне, і за рахунок цього, і завдяки підняттю зарплат та преміюванню, вдалося привабити на роботу молодих фахівців і майже повністю вирішити кадрову проблему, що свого часу виникла у місцевому управлінні юстиції.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео