Віра Олександрович

Отакої: весільний бум очікують на Тернопільщині 14 лютого (фото, відео)

Прес2

Цікавий захід під назвою «Кохання поза часом» у середу, 14 лютого, планують провести у Тернополі, Зборові, Шумську і Монастириську.

У День святого Валентина відділи державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у цих містах працюватимуть із 8.00 до 24.00, повідомила заступник начальника управління юстиції у Тернопільській області Ольга Дяченко.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=P5FNEriMjF0&feature=youtu.be[/embed]
- Запрошуємо закохані пари, які бажають подати заяву про одруження, - каже вона. - Для тих, хто заздалегідь подасть заяву про одруження, проведуть урочисті церемонії. Чекаємо ми навіть тих, хто вже одружений, але хоче підкріпити свої почуття.

Кольцов2
Кольцов2

   

Ольга Дяченко пояснила, що процедура буде спрощеною. Документів від охочих одружитися вимагатимуть – мінімум. Підтвердив це і начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов.

[embed]https://youtu.be/f-kFPUIhFwk[/embed]

Нагадаємо, проект «Шлюб за добу» – це якісний сервіс для наших громадян, спрямований на мінімізацію корупції, із якою раніше було пов'язане прискорення процедури одруження («Терен» про це писав ТУТ і ТУТприм.).

- В Українському домі «Перемога» торік зареєстрували 450 таких шлюбів, - уточнює Ольга Дяченко. - Переваги такого проекту – очевидні: молодятам не потрібно йти до відділів ДРАЦСу, стояти у чергах і місяць чекати. Достатньо звернутися до організатора реєстрації шлюбу.

Прес1
Прес1

Едуард Кольцов додав, що бажання включитися у проект «Шлюб за добу» висловили у Чорткові. Тож незабаром ідею втілять і там. Скільки вона коштуватиме, наразі невідомо.

До речі, Ольга Дяченко озвучила також приємну статистику, що свідчить про зростання кількості шлюбів на Тернопіллі за минулий рік. Втім, інші цифри, особливо щодо смертності у нашій області, - фахівців не тішать.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qGIeRw43N_k&feature=youtu.be[/embed]

Йшлося під час прес-конференції і про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що має кардинально змінити відносини громадянина і держави, навчити українців захищати свої права. Проте на «Терені» читайте згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео