Віра Олександрович

Тернопіль: понад 300 гаражів хочуть збудувати на Микулинецькій, хоча згоди у людей не питали (фото, відео)

Микулинецька

Нова «гаряча» точка може незабаром з’явитися на карті Тернополя. Про це депутатів Тернопільської міської ради 15 червня вирішили попередити представники ініціативної групи із вулиці Микулинецької.

Про проблеми жителів того особливого мікрорайону політикам змогла розповісти з трибуни тернополянка Тетяна Опер.

[embed]https://youtu.be/5flpTnZbVFQ[/embed]

За словами жінки, екологія у тому мікрорайоні – давно бажає кращого: парків немає, а існуючі зелені насадження знищують. Причому останнім часом це масово роблять забудовники. Мало того, що вул. Микулинецькою  постійно їздить багато транспорту, там ще й поряд – відстійники КП «Тернопільводоканал».

Пригадуєте, ми кілька років тому вже мали там проблему, - каже жінка. – А тепер мікрорайон шаленими темпами забудовується, а отже, збільшиться і кількість жителів. Натомість зелених зон забудовники у планах не мають.

Люди_зала4
Люди_зала4

Останньою краплею, що змусила людей прийти на сесію, стала інформація про зведення відразу 300 гаражів на місці, де люди вже давно розбили городи і вирощують овочі. Тетяна Опер продемонструвала документи, які потрапили до рук активістів. Ця тема зацікавила деяких депутатів. Дехто навіть обіцяв у всьому розібратися.

Люди з Микулинецької
Люди з Микулинецької

До речі, представники ініціативної групи із вулиці Микулинецької трохи затрималися на сесії. Тож випадково почули про створення індустріального парку якраз… на їхній вулиці. Люди, як виявилося навіть не здогадувалися про рішення міської ради, ухвалене ще влітку 2017 року (читайте - ТУТ). Хоча, по суті, там йдеться про можливість зведення на площі у 15 га виробничих підприємств за кошти інвестора.

А то - як так? Ми там живемо і навіть не знаємо? А що то взагалі таке «індустріальний парк»? – перемовлялися вони між собою і домовилися розпитати про все у начальника управління стратегічного розвитку Юрія Дейнеки.

Про те, що також ухвалили депутати 15 червня, читайте ТУТ, ТУТТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео