Віра Олександрович

Індустріальний парк у Тернополі «оселиться» на Микулинецькій (фото, відео)

Мерія

Перший крок до створення у Тернополі індустріального парку зробили на сесії міської ради 18 серпня. Зокрема, депутати погодилися на виділення під цей проект землі промислового призначення.

Активно лобіювали це питання особисто міський голова Сергій Надал і начальник міського управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. Вмовляти депутатів їм довелося довго. Вони навіть перерву просили для наради у фракціях.

Дейнека
Дейнека

[embed]https://youtu.be/WPXWMPirQns[/embed]

Нагадаємо, у 2017 році наше місто здобуло найвищий рівень у рейтингу інвестиційної привабливості invA (-), що відповідає значенню «висока привабливість». І головним нині для місцевої влади є розвиток саме виробничої сфери. Адже це гарантує створення нових робочих місць і підвищення рівня середньої зарплати. За проектом, який представив Юрій Дейнека, на території у 15 га, що на вул. Микулинецькій, планують створити майданчик із необхідними інженерними комунікаціями, потрібними для початку підприємницької діяльності у сферах впровадження інноваційних проектів і переробки сільськогосподарської продукції. Ставку зробили саме на ці два перспективних напрямки.

–  Переконаний, що створення такого парку дасть поштовх для створення нових виробничих потужностей у місті. Ми зацікавлені, щоб у Тернополі розвивалося високотехнологічне виробництво, – каже міський голова. - Наразі беремо на себе зобов’язання підвести необхідні інженерні комунікації… Але поки що – це лише перший крок…

[embed]https://youtu.be/7kY1eB-Oe-U[/embed]

Втім, у депутатів виникли сумніви і щодо доцільності такого великого масиву землі, і до потреби у такому об’єкті взагалі. До того ж, вони засумнівалися, що таке місце потрібно виділяти саме на вул. Микулинецькій. Мовляв, промислова зона у нас – в іншому кінці міста. Проте Юрій Дейнека запевнив, що вдалося знайти найкращу ділянку і площу індустріального парку можна навіть збільшити, бо по сусідству ділянки мають підприємці, охочі долучитися до такої нової для Тернопілля справи.

[embed]https://youtu.be/UlLLRV7VJlo[/embed]

Врешті питання ухвалили. Хоча депутати дали лише 25 «за». Навіть пробували переголосувати, але це результату не дало. Про те, що також відбувалося 18 серпня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео