Віра Олександрович

Скандал: мамусь у Тернополі вислухали, але це їм не допомогло (фото, відео)

Пікет

Дійсно «гарячим» є засідання сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 15 червня. І причина - не лише у насиченому порядку денному із майже 300 питань. Адже депутатам ще на початку засідання довелося вислухати кількох активістів.

Найчисельнішим сьогодні був пікет батьків дітей без тернопільської реєстрації. Серед протестувальників була і мама 5-річного хлопчика, якого 7 червня не пустили у дитячий садок («Терен» про цей випадок писав ТУТ прим.).

[embed]https://youtu.be/JXUM246bbyk[/embed]

- Запитую виховательку, чому вона не може прийняти мою дитину. Виявляється, усе – згідно із наказом, - розповідає Анна Хасан. – У наказі, за її словами, вказана цифра – 1215 грн/місяць за відвідування «плюс» оплата за харчування. Ми ходимо три роки у садочок №20. Ми ніколи не мали жодних конфліктів. Якщо там просили гроші на ремонти, то ми здавали – стільки, скільки казали. А тепер – така колотнеча. Я не розумію! Ми за те, щоб не робили різницю: сільські діти і міські. Діти – всі однакові! І ми будемо відстоювати свої права.

Хасан
Хасан

[embed]https://youtu.be/XsOLzXdzYrI[/embed]

Жінка врешті висловила із трибуни вимоги пікетувальників. Нагадала політикам і про те, що рішення міської ради порушує Конституцію України. Втім, це нічого не дало. Адже обуреним батькам лише черговий раз натякнули: платити зобов’язані не вони, а ті органи місцевого самоврядування, на території яких зареєстрована дитина. У приклад людям поставили Тернопільську районну раду, яка саме сьогодні  уклала договір про міжбюджетний трансферт із міською радою.

Люди_зала
Люди_зала

Доповідала з цього питання начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк. Депутати її підтримали 28 голосами «за».

[embed]https://youtu.be/IwgR-FKoZxg[/embed]

Тож тепер із оплатою за дітей, які проживають у більшості приміських сіл, проблем немає. Проте відкритою залишається проблема із дітьми, які зареєстровані у районних центрах краю, а також інших містах України. Міська влада Тернополя дала чітко зрозуміти – на поступки вона не піде. Про те, що сьогодні робили депутати, читайте також ТУТ і ТУТ.

Надал_голос2
Надал_голос2

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео