Віра Олександрович

У Тернополі вручили почесні відзнаки і озвучили особливе звернення до Андрія Парубія (фото, відео)

Із вручення державних нагород і відзнак традиційно розпочали сесію Тернопільської обласної ради сьогодні, 16 квітня. Втім, і без гучних політичних заяв на засіданні все-таки не обійшлося.

Нагадаємо, на сесії планували розглянути майже 100 важливих питань, зокрема – «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік». Окрім того, депутати мали затвердити статути комунальних некомерційних підприємств сфери охорони здоров’я. І працювати політикам цього дня довелося у не надто комфортних умовах.

Спершу письмово зареєструвалися лише 42 депутати, але це дозволило відкрити сесію, адже кворум – був. Згодом під час голосування виявилося, що на сесію загалом з’явилися 45 політиків – обранців краян. Що цікаво, вони щоразу мусили ставити особисті підписи на протоколах про поіменне голосування із кожного без винятку питання. Вів засідання, звісно ж, голова облради Віктор Овчарук.

Початок
Початок

Відразу після цього на сесії приступили до приємного. Так, почесне звання «Заслужений працівник освіти» присвоїли професору Сергію Шандруку. Звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту» отримала тренерка Вікторія Шаймарданова, а почесною грамотою Кабінету Міністрів нагородили Миколу Гоя – заступника голови Тернопільської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Нагороди
Нагороди

Після цього депутати нарешті взялися до формування порядку денного цього засідання. Перші пропозиції вніс Віктор Овчарук. Він відразу попросив включити до розгляду ще 7 питань, які вже пройшли процедуру у комісіях і відповідних підрозділах ОДА.

Люди_стіни
Люди_стіни

Після цього у залі прозвучали кілька заяв від депутатів обласної ради. Зокрема, звернення щодо ухвалення проекту Закону «Про Президента України» запропонував прийняти голова фракції «Самопоміч» Віталій Фидрин.

– Ми, депутати Тернопільської обласної ради, – озвучує депутат, – вимагаємо прийняти проект Закону «Про Президента України». Президент України є ключовим в українській політиці. Перш за все тому, що Президент є Главою держави і наділений великою кількістю повноважень. Наразі інститут Президента врегульований Конституцією і величезною кількістю інших законодавчих актів, які надають йому додаткові повноваження. Жоден закон не встановлює порядок здійснення Президентом своїх повноважень і дієвий механізм притягнення його до політичної відповідальності. Така ситуація є згубною для держави загалом...

Додамо, це звернення згодом ухвалили більшістю голосів. Сесію закрили після ухвалення низки господарських питань. Про наступне, третє, засідання пообіцяли повідомити додатково.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео