Віра Олександрович

Нарешті визначилися: засідання буде виїзним, але відбудеться у Тернополі

Грушевського

Із місцем проведення другого пленарного засідання 11-ї сесії Тернопільської обласної ради мало не стався казус.

Так, спершу на сайті найвищого представницького органу Тернопілля оприлюднили новину про те, що виїзне засідання відбудеться о 10.00 у вівторок, 16 квітня, в приміщенні Тернопільського державного медичного університету ім. І. Горбачевського. Втім, уже незабаром з’явилася інформація про перенесення місця проведення сесії в адмінбудинок обласної ради за адресою: вул. Грушевського, 8, 5-й поверх, кабінет №532.

Облрада
Облрада

Нагадаємо, зустріч керівників обласної ради і уповноважених представників фракцій відбулася ще 9 квітня. Після обговорення усі вирішили провести сесію 16 квітня. Проте куди кликати політиків, тоді ще не придумали. Адже у конференц-залі, де традиційно відбувалися засідання, ще не завершили ремонт даху та інші роботи.

Варто додати, що кілька попередніх засідань відбувалися за кілька десятків кілометрів від Тернополя. Депутатів вже збирали і у Шумську (на півночі області), і в Чорткові (на півдні краю). Причому не обходилося кожного разу і без непорозумінь.

Овчарук
Овчарук

Як йдеться у розпорядженні, яке тепер підписав голова обласної ради Віктор Овчарук, на розгляд виїзного засідання сесії Тернопільської обласної ради винесуть такі питання: - Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік; - Про затвердження передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів перетворених закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до правонаступників - комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради; - Про затвердження статутів комунальних некомерційних підприємств - закладів охорони здоров’я Тернопільської облради (низку таких проектів рішень можна знайти ТУТ); - Про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального некомерційного підприємства - закладу охорони здоров’я Тернопільської обласної ради та укладення контракту з керівником за результатами конкурсу.

До речі, є у порядку денному і пункт «Інші питання поточної роботи ради", тобто розглянути депутати можуть, зокрема і такі питання: - «Про затвердження обласної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2019-2022 роки»; - «Про затвердження обласної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року».

Фото автора і з сайту te-rada.org.

Вибір читачів за тиждень

Відео