Святиню на Тернопіллі відвідали паломники зі Словаччини (фоторепортаж)

IMG_9788

Цими вихідними, 11-13 жовтня, Марійський духовний центр «Зарваниця» знову приймав групу паломників зі Словаччини,  а саме зі греко-католицьких парафій сіл Трговіште, Фалкушовце та Войтіче Кошицької єпархії. Супроводжували вірних парафіяльні священики о. Марош Рінік, о.Еміль Зорван, о. Роберт Демко та о. Ян Сабол.

Прибувши до святого місця, у п’ятницю ввечері прочани спільно молилися на Хресній дорозі, маючи нагоду по-особливому пережити та роздумувати над стражданнями Спасителя. У суботу взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) та були присутніми на піддияконських та дияконських свяченнях студентрів Тернопільської духовної семінарії. Після Богослужіння архиєпископ Василій благословив кожного учасника паломництва. Відтак словаки молилися у святинях Марійського духовного центру, відслужили Молебень до Богородиці у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, пише пресслужба Марійського духовного центру.

У неділю іноземці відвідали унікальний комплекс копій споруд Святої землі «Український Єрусалим» і Святотроїцький монастир Студійського уставу. Символічно, що на завершення паломництва у недільний день – день Воскресіння словаки мали нагоду скласти свої молитви до Бога та подяку за це паломництво у копії Гробу Господнього.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео