Ростислав Фук

42-річному жителю Тернопільщини провели операцію з пересадки серця (фото)

Донором став 37-річний чоловік, який помер після важких травм у ДТП

Медики Тернопільської обласної клінічної лікарні здійснили успішну операцію з пересадки серця 42-річному чоловіку з Тернопільського району. Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні.

Донором став 37-річний чоловік, який потрапив у Лановецьку центральну районну лікарню після важкої ДТП. Внаслідок отриманої черепно-мозкової травми медики констатували смерть мозку. Згоду на трансплантацію органів дав його рідний брат і, таким чином, врятував життя трьох інших людей.

Операцію із трансплантації серця провели пацієнту, у якого  було хронічне запалення міокарда, що призвело до розширення всіх порожнин серця, порушення функції клапанів і зниження скоротливості серця до критичного показника.

Цьому пацієнту ми провели операцію доволі швидко. Тривала вона близько трьох з половиною годин. Вилучення органів також робила наша команда в Лановецькій міській лікарні. Все відбувалося одномоментно. Органи доставили швидкою в обласну лікарню. В цей час інша команда вже чекала в операційній, де провела перший етап операції у реципієнта, підготувала все для до того, щоб зробити пересадку. В післяопераційному періоді ми щодня спостерігали за пацієнтом, робили безліч аналізів та обстежень для того, щоб контролювати, чи не відбувається відторгнення серця і чи правильно функціонує. На сьогоднішній день серце працює чудово і немає жодних ознак відторгнення, – розповів завідувач відділенням кардіохірургії та трансплантології Володимир Мороз.

Операцію із трансплантації серця провели пацієнту, у якого  було хронічне запалення міокарда

Читайте також: 11-річному Владику з Тернопільщини зробили пересадку серця

У Тернополі провели першу операцію з пересадки серця

38-річний Андрій Чурзін розповів, як почувається після пересадки серця у Тернополі

Фото Тернопільської обласної клінічної лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео