Віра Олександрович

Брехати – дорого: порушення у Тернополі підтверджують митники з-за кордону

Митниця

Майже 3,7 млн грн – таким є результат співпраці Тернопільської митниці із зарубіжними колегами.   

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Оскільки Тернопільська митниця ДФС є внутрішньою митницею, тому основні правопорушення виявляють за результатами проведеної аналітично-пошукової роботи і отриманих відповідей від уповноважених органів іноземних держав, - пояснюють митники. – Так, за 10 місяців 2017 року до митних органів іноземних держав надіслали 7 запитів щодо перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій, які провадили суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) у зоні діяльності Тернопільської митниці ДФС.

Водночас за той час отримали 10 відповідей від митних органів іноземних держав на запити, які надсилали у попередні періоди.

- За результатами опрацювання отриманих відповідей працівники митниці склали 49 протоколів про порушення митних правил на суму 3 млн 679,3 тис. грн, - кажуть у податковій.

Суть правопорушень – переміщення через митний кордон України товару із приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів, як підстави для переміщення товару, документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості товару. Окрім того, громадяни і підприємці вдаються до вчинення дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео