Тамара Коблик

Тернополянка «інвестувала» майже п‘ять з половиною мільйонів гривень у несправжню брокерську компанію

Фахівці радять не спокушатися на вигідні умови так званих інвестиційних фондів. Перевіряти репутацію проєкту через пошукові запити в Інтернеті, а також сам сайт, компанію, ліцензію, контакти, тексти користувацьких угод

Чотири місяці тернополянка поповнювала картки невідомих осіб, котрі видавали себе за працівників брокерської компанії, та переказувала на криптовалютний гаманець величезні суми грошей, будучи переконаною, що отримає доходи з таких інвестицій. Та, як з‘ясувалося, це шахраї видурювали у неї кошти. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, інформацію про можливість заробляти, інвестуючи у відомі світові компанії, вона побачила на сторінці одного блогера в соціальній мережі. Жінку так зацікавила ця тема, що вона вирішила придбати курс навчання з інвестування, а згодом заплатила 16 000 гривень за реєстрацію акаунта на сайті брокерської контори.

З липня тернополянка не мала спокою – кожного разу їй телефонували невідомі особи, називалися фінансовими співробітниками контори і, обіцяючи великі прибутки, спонукали все до нових і нових вкладень. Спочатку жінка перераховувала кошти на банківські картки. Коли сума поповнень перевалила за понад 600 тисяч гривень потерпіла отримала перший прибуток – 28 000 гривень. Але ж була мета заробляти по 10 000 американських доларів щоквартально, - бо такі перспективи їй малювали брокери.

З гривневими вкладами консультанти порадили зав’язати, мовляв, гроші втрачаються через великі комісійні, і порадили тернополянці поповнювати криптовалютний гаманець доларами, - така послуга доступна через обмінники. Беручи кредити, позичаючи кошти у рідних та знайомих жінка знову вкладала, як вона думала, у свій фінансовий портфель, а насправді фінансувала шахраїв.

З липня до жовтня заявниця, котра за допомогою звернулася до працівників поліції, загалом втратила майже п’ять з половиною мільйонів гривень. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 5 статті 190 Кримінального кодексу.

Фахівці радять не спокушатися на вигідні умови так званих інвестиційних фондів. Перевіряти репутацію проєкту через пошукові запити в Інтернеті, а також сам сайт, компанію, ліцензію, контакти, тексти користувацьких угод.

Якщо ви стали жертвою шахрайства – телефонуйте на лінію 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео