Віра Олександрович

Чи отримає Тернопільщина очікуваний подарунок на Старий Новий рік (фото)

Уже 8-ме засідання 12-ї сесії Тернопільської обласної ради проведуть у понеділок, 13 січня.

Таке розпорядження голова найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук начебто підписав сьогодні, 8 січня. Принаймні таке повідомлення є на сайті облради. Хоча самого тексту ви там поки що не знайдете, як і взагалі будь-яких офіційних документів, зареєстрованих у 2020 році. Є лише архіви за минулі роки.

Депутати4
Депутати4

Що цікаво, депутатів цього разу зберуть за ініціативи фракції партії «Європейська Солідарність». Нагадаємо, у такий спосіб чинять не вперше. Наприклад, у грудні зібрання відбулося на вимогу уповноважених представників депутатських фракцій.

Депутати9
Депутати9

Початок засідання напередодні святкування Старого Нового року у приміщенні конференц-зали, що на вулиці Грушевського, 8, призначили на 10 годину. На розгляд сесії винесуть, зокрема, такі питання: про звернення до Верховної Ради щодо відзначення у 2020-му на державному рівні 100-річчя із дня народження Ярослави Стецько, а також про спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст Тернопілля. Є і ще кілька пунктів, які відклали або перенесли на наступне засідання.

Втім, головною справою на засіданні безперечно буде питання про ухвалення бюджету краю на 2020 рік, адже 27 грудня суперечки політиків призвели до того, що Тернопілля залишилася без бюджету на 2020 рік. А це, із різних причин, може спричинити серйозні фінансові проблеми у бюджетній сфері.

Депутати5
Депутати5

Варто також зауважити, що Віктор Овчарук тоді пропонував закрити 12-ту сесію. Втім, швидше за все, саме через проблему із бюджетом-2020 все-таки вирішили провести 8-ме засідання. До слова, «Терен» докладно писав про те, що відбувалося на сесії 27 грудня. Читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео