Тамара Коблик

На Тернопільщині 14-річний хлопець викрав автівку сусіда

На місці злочину підліток залишив записку, в якій звинуватив у крадіжці знайомого однолітка

Неповнолітній житель села Залізці Тернопільського району проник вночі до гаражного приміщення сусіда і викрав легковик. Потерпілий про випадок повідомив співробітників відділення поліції у місті Зборові. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Виїхавши на місце вчинення злочину, поліціянти встановили, що крадій проник до гаража, скориставшись входом з тильної сторони. Господар пояснив, що на дверях висів замок разом з ключами, тож зайти всередину можна було без проблем. Ключі від замка запалювання були залишені в салоні транспортного засобу, тому зловмисникові не склало труднощів завести автівку.

На місці викрадення поліціянти також виявили записку, в якій йшлося про те, де шукати автомобіль і прізвище та ім’я особи, начебто причетної до викрадення.

У ході оперативних заходів поліціянти розшукали та повернули власникові викрадений транспортний засіб, а також встановили, хто насправді заволодів чужою автівкою та намагався перекласти вину на іншого.

До злочину виявився причетним 14-річний школяр – сусід потерпілого. Хлопець уже мав проблеми із законом. У записці неповнолітній вказав ім’я свого однолітка, за те, що той його образив.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з проникненням в приміщення) Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео