Ростислав Фук

На Тернопільщині перевірили воду з криниць поблизу місця прильоту шахедів: які результати (відео)

У деяких криницях доведеться провести очищення та дезінфекцію

Результати аналізу питної води з криниць приватних домогосподарств у селі поблизу пошкодженого інфраструктурного об’єкта на Кременеччині показав, що відхилень, пов’язаних з надзвичайною ситуацією, немає. Про це повідомила начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Нінель Цяпа.

Відхилень за мікробіологічними, органолептичними показниками - немає. Наші фахівці зафіксували у кількох взірцях незначне перевищення за вмістом амонію, нітратів та перманганатної окиснюваності, що не є наслідком надзвичайної ситуації. Дані відхилення вказують на ймовірне джерело забруднення органічними речовинами, можливо внаслідок приватної господарсько-побутової діяльності на території індивідуальних домоволодінь. Такі ж показники у цих криницях були в попередніх роках під час здійснення забору води, - зазначила начальнця управління.

Домогосподарства, де не зафіксовано перевищення норм вмісту досліджуваних речовин можуть користуватися водою з криниці.

Власникам криниць, в яких виявлені відхилення у показниках, фахівці рекомендують використовувати воду централізованого водопостачання або бутильовану. А також провести очищення та дезінфецію криниць, після чого будуть проведені повторні лабораторні дослідження.

До слова, понад 11 тонн бутильованої води доставили сімнадцятьом домогосподарствам населеного пункту на Кременеччині.

Нагадаємо, у ніч на 12 березня внаслідок атак ворожими безпілотниками сталася пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі.

Через обстріл багато домогосподарств на Кременеччині залишилися без світла та газопостачання, яке відновили упродовж дня. Також були повідомлення про виявлення на березі річки мертвої риби

Фото з відкритих джерел, відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео