Ростислав Фук

На Тернопільщині затвердили герб міста і сіл громади

Також ухвалили рішення зробити 4 вересня вихідним днем для жителів громади

Із нагоди 501 річниці з моменту отримання Чортковом статусу міста, 4 вересня затвердили новий герб і прапор міста та всіх сіл громади. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Також депутати ухвалили рішення зробити 4 вересня – День міста Чорткова – вихідним днем для жителів Чортківської громади. Втім рішення вступить у дію після завершення воєнного стану та перемоги України над окупантами.

Нагадаємо, розробляли проєкт герба Чорткова голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило та один із членів товариства Олександр Лісниченко.

Герб м. Чортків: у синьому полі срібна геральдична троянда із золотим осердям і золотими листочками; над нею – срібний замок із помаранчевими дахами.

Розробляли проєкт герба Чорткова голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило та один із членів товариства Олександр Лісниченко

Герб с. Біла: у зеленому полі над срібною зубчастою мурованою основою летить срібний сокіл.

Герб с. Бичківці: щит перетятий вигнуто, у верхньому синьому полі виходить срібний постамент із 4-раменним хрестом із конюшиноподібними завершеннями, у нижньому золотому стоїть чорний бик із повернутою анфас головою та срібними рогами і копитами.

Герб с. Горішня Вигнанка: у золотому полі з трьома червоними трояндами із золотими осердями та зеленими листочками (2:1) зелене перекинуте вістря, в якому виходить срібна кінська голова.

Герб с. Пастуше: у зеленому полі золотий посох (пастуший жезл) у правий перев’яз, над ним і внизу – по срібній горлиці.

Герб с. Переходи: у чорному полі із зеленої основи з двома пагорбами обабіч виходить срібний міст, над яким два золоті дуби.

Герб с. Росохач: у розтятому двічі щиті на зелене, синє та зелене поля стоїть золоте росохате дерево без листя, вгорі якого ліворуч та внизу праворуч – по золотому прямому хресту.

Герб с. Скородинці: щит перетятий; у верхньому червоному полі скошені праворуч, вістрями вгору, три золоті стріли; у нижньому чорному – два срібні дзвони.

Детальніші описи гербів та прапорів населених пунктів Чортківської громади читайте за посиланням.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео