Ростислав Фук

Яка ситуація із захворюваністю на грип, ГРВІ та COVID-19 на Тернопільщині

Медики постійно моніторять та контролюють ситуацію в області

У Тернопільській громаді епідеміологічна ситуація із захворюванням на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання та Covid-19 залишається контрольованою та в межах норми. Про це повідомили на сайті міської ради.

Так, станом на 4 грудня за даними центру Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб, кількість хворих на ГРВІ у порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 3,8% (1120 випадків проти 1176). У порівнянні з попереднім тижнем є також динаміка до зниження захворюваності серед дітей на 7,1%, серед школярів – ріст на 3,7%. Кількість госпіталізованих зменшилась на 28,2% .

За звітний тиждень зареєстровано 74 випадків захворювання на COVID-19, що складає 6,6% від загальної кількості всіх зареєстрованих випадків ГРВІ, та менше від минулого тижня на 3,7% (74 випадків проти 77). З числа лабораторно підтверджених випадків COVID-19 питома вага дітей віком до 18 років становить 5,4%.

За словами головної державної санітарної лікарки Тернопільської області Оксани Чайчук, захворюваність в області залишається на високому рівні, але не зростає. Що ж до карантинних заходів, на сьогодні вони не будуть застосовуватись, адже в цьому немає потреби. Можуть бути введені локальні заходи на тих територіях, де є високий рівень захворюваності чи в окремих навчальних  та дошкільних закладах. Ситуацію в області постійно моніторять та контролюють.

Читайте також: На Тернопільщині понад 5 тисяч людей захворіли на грип, ГРВІ та COVID-19: чи буде карантин

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео