Ростислав Фук

Підняти білий прапор: скандальна заява папи Римського щодо війни в Україні

Понтифік знову закликав до переговорів

Папа Римський Франциск зазначив, що сильнішим у російсько-українській війні буде той, «хто матиме мужність підняти білий прапор». Про це пише Reuters, передає Главком.

Понтифік знову закликав до переговорів. Він зазначив: «коли ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре», то «потрібно мати мужність домовлятися».

Сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори – сміливе слово, – заявив папа Франциск.

Заяву Франциск зробив в інтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії RSI в лютому 2024 року, задовго до пропозиції президента Туреччини Ердогана про мирний саміт рф та України.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск знову відзначився прихильними заявами на користь країни-агресорки. Він закликав російську молодь ніколи не забувати про свою історичну спадщину та заявив, що росіяни-спадкоємці великої країни і нагадав місцевій молоді про роль петра I, катерини II та інших імператорів рф.

З іншого боку, Папа Римський Франциск стурбований можливістю того, що у світі можуть забути про війну росії проти України. Як зазначив понтифік, потрібно зробити все, щоб цього не сталося. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео