Євгенія Цебрій

Тернопільські випускники станцювали зворушливий вальс на набережній (відео)

Танець виконали під пісню “Тиша” гурту “Фіолет”. Таким чином одинадцятикласники передали свої емоції, які переживають через важкі часи в країні 

"Наша “Тиша” звучить на багатьох випускних цього року, і це до щему приємно. Дякуємо захисникам, що діти мають змогу танцювати випускний вальс, а ми – насолодитись цими відео і розділити свято з ними, – пишуть на фейсбук-сторінці учасники гурту “Фіолет”. Саме під пісню “Тиша” виконали зворушливий шкільний вальс і випускники 11-Б класу тернопільської школи №22. А також днями вони знялися у ролику на набережній Тернопільського ставу. Постановку зробили хореографи студії танцю Primo Ballo – подружжя Богдан Баран і Юлія Плюсквік. Відеограф Степан Кулик. 

Вперше випускники танцювали вальс на святі останнього дзвоника на шкільному подвір'ї 1 червня. Згодом вирішили зняти ролик на набережній Тернопільського ставу. Обидва відео танцю поширив на своїй інстаграм-сторінці лідер гурту “Фіолет” Сергій Мартинюк.

Луцьк, Тернопіль, Хмельницький. “Тиша” вальсує останніми дзвониками, - написав він. 

Зйомки вальсу на набережній у Тернополі провели у вівторок, 20 червня, розповіла Терену хореографиня Юлія Плюсквік.

Все відбувалося у досить екстремальних умовах. Ми запланували зйомку о 19.00, і якраз тоді почався дуже сильний дощ. Довелося чекати. Біля 20.00 показався перший промінь сонця над ставом і ми швиденько приступили до зйомки! Все тривало буквально 15 хвилин, - пригадує вона.

За її словами, вони з чоловіком знають цих випускників ще з 5-го класу, адже викладали у них інформатику. Паралельно з викладанням подружжя має ще й студію танців. І коли учні звернулися до них допомогти з постановкою, радо погодилися. Підготовка тривала півтора місяця.

Пісню до свого останнього шкільного вальсу випускники обрали самі.

Ми дали дітям свободу у виборі пісні, під яку вони хочуть танцювати. І вони обрали “Тишу”. Зараз важкий час в країні і молодь дуже це все відчуває і гостро переживає. І вони хотіли передати свої емоції і свій біль через цей танець і цю пісню, - зазначає Юлія Плюсквік. 

Читайте також: На Тернопільщині випускниці відмовилися від святкування, а кошти віддали на ЗСУ.

Фото надане Юлією Плюсквік, відео Степана Кулика. 

Вибір читачів за тиждень

Відео