Анастасія Кисіль

Тернополянка присвятила зворушливу пісню хрещеному, який отримав поранення на війні (відео)

Пісню “Ти рятуєш світ від зла” Елеонора Атаманчук написала на основі реальних подій. Її хрещеному уламок снаряда наскрізь пройшов долоню

Пісня Елеонори Атаманчук “Ти рятуєш світ від зла” вийшла 23 серпня в YouTube. Ця композиція особлива для неї, адже історія, про яку вона співає - особиста. Пісня присвячена хрещеному батьку Елеонори - воїну ЗСУ Ростиславу, який у травні цього року отримав поранення на Сході. 

Випускниця Тернопільського педуніверситету Елеонора Атаманчук займається музикою ще з трьох років. Це перша авторська пісня дівчини. Раніше вона була авторкою або слів, або музики. 

“Пройняло до мурашок по шкірі”

Елеонора написала пісню тоді, коли відвідала свого хрещеного батька після поранення у лікарні.

Тоді мого хрещеного привезли у Львів у лікарню.  Я побачила його долоню, через яку наскрізь пройшов уламок снаряда. В той момент мені було важко говорити, важко навіть плакати.  А коли бракує слів, приходить музика. Я повернулася додому з різними думками і емоціями. Тоді вночі у мене народилися ця пісня, - розповіла Терену Елеонора Атаманчук.

Спочатку дівчина виконувала пісню тільки вдома, акустично на фортепіано. Саме у такому варіанті вона надіслала її для хрещеного Ростислава.

Я йому скинула відео, як я граю на фортепіано вдома. І він переглянув, проте довго не відповідав. І вже ближче до вечора відписав: “Я пів дня не знав, що тобі відписати. Мене пройняло до мурашок по шкірі. Мені просто бракує слів, щоб тобі щось відповісти”, - пригадує дівчина. 

Тернополянка присвятила зворушливу пісню хрещеному, який отримав поранення на війні

Саме хресний тато запропонував Елеонорі зробити так, щоб ці слова почув весь світ. 

Я хотіла, щоб у пісні був весь спектр емоцій. Але водночас, щоб вона не була вкрай плачевна. Ми все одно налаштовані на оптимізм, на перемогу. Ця пісня має надихати до боротьби, - каже Елеонора.

У кліпі знявся хрещений Ростислав

Хрещений Ростислав був головним героєм у кліпі до пісні. Там він не грав роль, а проживав справжнє життя, додає Елеонора.  

Я отримала багато запитань чи у відео дійсно він, чи актор. Відповідаю: у відео мій хрещений Ростислав. Сам момент зйомки був теж дуже цікавий. Я пригадую момент, коли ми сидимо спина до спини. Тоді мені було так приємно співати, адже я чула, що він підспівував мені кожне слово. Це важко передати словами. Це було дуже емоційно, - розповідає Елеонора. 

Хрещений Ростислав був головним героєм у кліпі до пісні

Дівчина розповідає, що майже щоразу, коли співає або чує пісню переживає  емоції знову і знову. 

На кожному етапі створення пісні, вона сприймалася по-іншому, приходило нове розуміння.  Я плакала, коли її писала. Коли зробили студійний запис, знову поринула у спогади та емоції. Вже здавалося більше нічого не здивує. Але, коли побачила фінальну роботу, я знову плакала, - ділиться емоціями авторка. 

Ідею Елеонори Атаманчук підтримав Іван Водвуд, який займався аранжуванням, а відеооператором став Тарас Кучма. 

Фото надані Елеонорою Атаманчук

Вибір читачів за тиждень

Відео