Олена Чепіль

Топ-10 фільмів для весняного настрою

Пропонуємо підбірку фільмів. Обирайте найцікавіший для себе

Весна у багатьох асоціюється з коханням, щастям і початком чогось нового. І якщо у вас ще немає весняного настрою, то він обов’язково з’явиться після перегляду фільмів, які надихають. 

Фільм “Мої думки тихі”, 2019

Жанр: драма, комедія

Вадим — 25-річний композитор і звукооператор. Зазнавши безліч невдач у роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання записати голоси закарпатських тварин може стати його шансом виїхати до привабливої Канади. Подалі від проблем. Однак все виявляється значно складнішим, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підходяща для цього людина – мама Вадима.

Фільм “Ла-Ла Ленд”, 2016

Жанр: комедія, драма, мюзикл, 

Нова кінострічка режисера Дем'єна Шазелла – це мюзикл, мелодрама, комедія і історія любові в одній кінострічці. Лос-Анджелес (Ла-Ла Ленд) - дивовижне місце, фабрика мрій і рай на землі в очах багатьох молодих людей. Саме тут двом головним героям кінокартини судилося зустрітися, знайти і втратити своє щастя. Вона - молода амбіційна актриса, яка мріє стати кінозіркою. Працюючи офіціанткою в кав'ярні, вона подає каву знаменитим акторам і актрисам, а весь вільний час дівчина ходить на нескінченні кастинги і прослуховування, не залишаючи надію одного разу отримати свою зоряну роль. Він - молодий і талановитий джазовий піаніст, який мріє стати визнаним композитором і відкрити свій джаз-клуб. Однак він змушений заробляти собі на життя, граючи одні і ті ж невигадливі пісеньки в ресторані.

І ось доля зводить їх разом, змушуючи два серця битися з новою силою. Любов повертає в їх життя все найсвітліше і чисте. І головні герої, одухотворені своїми почуттями, з новими силами кидаються до своїх заповітних мрій. Успіх, нарешті, приходить до обох, і закохані з подивом виявляють, що тернистий шлях до слави і можливості, що відкриваються починають вбивати їх любов …

Фільм “Велика риба”, 2003

Жанр: пригоди, драма, фентезі

У центрі сюжету – Вілл, у якого помер батько. Помираючи, він робив те, що робив усе життя – розповідав небилиці про своє минуле, фантастичні історії, варті барона Мюнхаузена. Про те, як в дитинстві побачив свою смерть в чарівному оці відьми Хелени Бонем Картер, про те, як в юності врятував своє місто від злого велетня на ім’я Карл, а потім Карл виявився добрим, і вони удвох пішли мандрувати. Про те, як під час циркової вистави побачив майбутню дружину, і весь світ навколо нього враз завмер, навіть поп-корн завис у повітрі. Чи навіть про те, як стрибнув з парашутом в саме серце комуністичного Китаю.

Магічне, добре і весняне кіно, одне з найкращих у Тіма Бертона, адже у ньому дуже багато душі. Незадовго до зйомок помер батько режисера, тому цей фільм мав для нього «справді катарсичний ефект».

Фільм “Бріджертони”, 2020

Жанр: драма, мелодрама

Події розгортаються на початку XIX століття в Лондоні навколо багатої і шанованої сім'ї Бріджертон, що складається з леді Вайолет, яка овдовіла після смерті свого чоловіка Едмунда, і восьми дітей — чотирьох синів і дочок, названих в алфавітному порядку в міру свого народження. Все ще молоді і не перебувають у шлюбі, брати і сестри вчаться жити в вищому суспільстві і відвідують костюмовані бали в пошуках підходящої пари. Їх доля і репутація повністю залежать від прихильності британської королеви і пліток таємничої леді Вістлдаун. 

У фільмі багато яскравих кадрів, сонця, зелені та гарного вбрання. Неймовірні декорації, пейзажі заряджають весняним настроєм і викликають бажання так само прогулятись, зайнятися спортом чи відвідати світський захід. 

Фільм “Дог”, 2022

Жанр: комедія, драма, сімейні

Хто не любить фільми про собак? Таких людей просто не існує. А коли це ще й комедія, то взагалі неможливо пройти повз. Цей весняний фільм розповідає історію військового, якому дали завдання – привезти на поховання друга його собаку-побратима. З одного боку задача легка, проте з іншого – це виявилось справжнім випробуванням для обох героїв. Собака Лулу була сильно травмована війною, тому має непростий характер, агресивна і недовірлива. Чи зможе Бріггс потоваришувати зі своєю несподіваною попутницею і привезти її до місця призначення?

Фільм “Люблю тебе, чувак”, 2009

Жанр: комедія, романтичні

Події у фільмі розгортаються навколо успішного каліфорнійського рієлтора Пітера Клейвіна. Нарешті зробивши пропозицію своїй коханій, чоловік розуміє, що немає жодного близького друга, який би зміг виконати важливу місію весільного шофера. Всіма силами намагаючись вирішити ситуацію, Пітер звертається за допомогою в пошуку підходящої кандидатури до своїх близьких - мами і брата Роббі, але претенденти не влаштовують нареченого. Знайшовши підходящу кандидатуру, чоловіки з перших же днів починають вести тісне спілкування, в ході якого Сінді викладає Клейвіну цінні уроки веселощів, безтурботності і справжньої свободи. Ось тільки, завдяки їм рієлтор не просто змінює погляд на життя, але і розуміє, що його обраниця - зовсім не та дівчина, з якою б йому хотілося розділяти свої біди і щастя … 

Фільм “Пінгвіни містера Поппера”, 2011

Жанр: комедія, фентезі, сімейні 

Містер Поппер - успішний бізнесмен, який веде нудний спосіб життя. Одного разу він отримує від свого батька, якого вже дуже давно не бачив, дивовижну спадщину: шість справжніх пінгвінів. З цього моменту його життя кардинально змінюється, і він забуває, що таке нудьга. Заради своїх нових вихованців Поппер не тільки забуває про роботу, а й перетворює свою дорогу квартиру в рай для пінгвінів. Спілкування з пінгвінами дуже сильно змінює їх господаря, що допомагає йому повернути дружину і повагу зі сторони дітей.

Фільм “Коханий з майбутнього”, 2013

Жанр: комедія, драми, фантастика, фентезі

Головний герой фільму - молодий і успішний чоловік Тім Лейк. У свої роки він уже зумів багато чого досягти в житті. Все в житті Тіма йде відмінно, але несподівано він виявляє в собі якісь дивні речі. Помітивши за собою вражаючі здібності до переміщення в часі, герой звертається за роз'ясненнями до свого батька і дізнається давню сімейну таємницю. Виявилося, що він не один такий, і всі чоловіки з їхнього роду були наділені неймовірними можливостями подорожувати в часі. 

Тім вирішує використовувати свої надздібності в особистих інтересах. Перше побачення з коханою дівчиною пройшло не на рівні, і тепер у нього є можливість ще раз спробувати справити враження на неї. Герой впевнений, що любов не завжди виникає моментально, з першого погляду, а це значить, що у нього є всі шанси сподобатися своїй коханій. Він має намір переміщатися в часі і повторювати їх перше побачення до тих пір, поки почуття не стануть взаємними.

Фільм “Неймовірна подорож містера Співета”, 2013

Жанр: екшн, пригоди, сімейний, драма

Фільм оповідає про юного технічного генія Співета, який народився і живе в сім'ї американських фермерів. Десятирічний учений починає всерйоз займатися проєктом вічного двигуна і втілює його в життя, збираючи робочий прототип. Телефоном юному винахіднику повідомляють про можливості отримати престижну нагороду і про можливість особисто виступити перед світлішим умами сучасної науки. Але проїхати крізь всю країну коли тобі всього десять років - захоплююче, але вкрай небезпечно. Практично не маючи вибору, юний Співет в прощальній записці попереджає родичів про свій від'їзд і втікає з дому, щоб проїхати через всю Америку назустріч пригодам і наукової слави. Чи вистачить у маленького хлопчика сміливості і успішності, щоб пройти такий важкий шлях до кінця і досягти заповітної мети?

Фільм “Весняні надії”, 2012

Жанр: драма

Головні герої — сімейна пара, яка прожила разом близько 30 років. Вони загубились в побутових проблемах, рутинній роботі та просто звикли одне до одного. Але пара не втратила надію, тож все ще має бажання відродити давно забуті почуття. Подружжя вирішує звернутись до експерта з подолання сімейних криз, аби як слід з усім розібратись, але натомість потрапляють у смішні і курйозні ситуації, даючи нам привід добряче посміятись. І все це на тлі чудових весняних пейзажів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео