Ростислав Фук

У Тернополі провели навчання з оповіщення та евакуації населення (фото)

Тернополянам показали місця, де вони зможуть розміщатись, у випадку необхідності, розповіли, як працюватиме польова кухня тощо

12 жовтня у Тернополі провели навчання для населення та відпрацювали алгоритм дій щодо роботи екстрених служб та органів управління з метою вдосконалення їх практичних навичок щодо оповіщення, евакуації населення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури в зимовий період. Про це повідомили на сайті міської ради.

Цього разу служби відпрацьовували ситуацію за двома адресами: вул. Симона Петлюри, 10 та вул. Василя Стуса, 2.

Мета таких загальноміських навчань – підготуватися до можливої надзвичайної ситуації, зокрема, в умовах відсутності газу, електроенергії та води у зимовий період. У рамках навчання ми отримали оповіщення про надзвичайну ситуацію, що пов’язана з воєнним станом, а саме: пошкодження об’єктів критичної інфраструктури. Оперативно створено групу щодо ліквідації надзвичайної ситуації та прийнято рішення про злив води з усіх інженерних мереж у житлових будинках міста, які можуть постраждати чи бути знищені, – йдеться в повідомленні.

Опісля оповіщення надзвичайної ситуації провели евакуацію мешканців. Зокрема, для громадян розгорнули мобільні пункти незламності, куди їх провели працівники ДСНС. У пунктах громадяни попередньо реєструвались, після чого мешканців переспрямували до пункту масового перебування і проживання населення на випадок критичної ситуації. Зокрема, таким приміщенням визначена школа поблизу.

Тернополянам показали місця, де вони зможуть розміщатись, у випадку необхідності, розповіли, як працюватиме польова кухня, яка буде забезпечувати необхідне харчування і де можна буде отримати воду тощо.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео