Тамара Коблик

Завдяки грантам на Тернопільщині втілюють понад 500 бізнес-проєктів

Загальна сума грантової допомоги - понад 120 млн грн

За програмою єРобота «Власна справа» (50-250 тис. грн) на Тернопільщині цьогоріч прийняли 25 позитивних рішень щодо реалізації бізнес-планів у сферах торгівлі, обробки деревини, стоматології, подології, грумінгу, медицини, пошиття весільних суконь і дизайнерських сумок, виготовлення напівфабрикатів і сушених морепродуктів та ін. Заплановано створити 49 робочих місць. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільського обласного центру зайнятості.

Загалом, від липня 2022 року у регіоні реалізовують 500 проєктів учасників цієї програми. Серед переможців грантової програми є переселенці та релоковані підприємства. Загальна сума грантової допомоги - понад 120 млн грн.

Це також бізнеси з виготовлення меблів, виробів з дерева та текстилю, напівфабрикатів і готової їжі, хлібобулочної продукції, іграшок; медичних та соціальних послуг, фермерства, садівництва, квітникарства, харчування, освіти, краси, відпочинку та багато інших.

Згідно з цими проєктами заплановано створення понад 1100 робочих місць, з них майже половина вже укомплектовані (393 – за сприяння Тернопільського ОЦЗ, у т.ч. отримали місця праці 37 переселенців). Місцеві підрозділи служби зайнятості зараз пропонують шукачам роботи понад 100 вакансій роботодавців – учасників програми єРобота.

Понад 33 млн грн грантових коштів вже повернуто до державного та місцевих бюджетів у вигляді обов’язкових податків та зборів, у тому числі 18,7 млн грн - ЄСВ.  

«Гранти для ветеранів та їх подружжя»

У Тернопільській області 10 учасників бойових дій чи членів сімей УБД вже скористалися можливістю отримати «Грант для ветеранів та їх подружжя» (250 тис.-1 млн грн). Вони створять 21 робоче місце у сферах: приготування їжі, торгівлі, стоматології, бджільництва. Загальна сума грантової допомоги - понад 4,8 млн грн.

Консультації щодо отримання грантів на відкриття чи розвиток бізнесу нададуть фахівці Тернопільського обласного центру зайнятості за телефонами 063 5765756, (0352)405851, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (

).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео