Тернопільські ЖЕКи позбавили монополії

Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном.

За законопроект №1565 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" проголосували 256 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, метою проекту є вирішення проблем з реалізації права власності у багатоквартирному будинку, пов’язаних з необхідністю створення умов для ефективної експлуатації та утримання спільного майна багатоквартирних будинків, а також визначення альтернативних методів управління.

Крім того, прийняття проекту:

- врегулює на законодавчому рівні відносин у сфері управління багатоквартирними будинками, сприятиме збереженню наявного житлового фонду та ефективному його управлінню, що є частиною державної житлової політики;

- забезпечить громадян необхідною нормативно-правовою базою для ефективного управління багатоквартирним будинком власними силами (самостійно);

- створить умови для залучення у сферу управління спільним майном багатоквартирного будинку суб’єктів господарювання – професійних управителей та розвитку ринку надання послуг з управління.

Джерело: Українська правда

 

Вибір читачів за тиждень

Відео