Група добровольців «Правого сектору» з Тернополя поїхала на схід захищати країну

Група добровольців 6-го резервного батальйону ДУК «Правий сектор» відправилась до східних рубежів нашої країни. Одинадцять бійців після місячного вишколу підмінять своїх побратимів на передовій.

«Ми взяли собі за добру традицію щомісяця відправляти на вишкіл десять чоловік, аби згодом вони замінили бійців на передовій. Сьогодні їх одинадцять, та головне, що всі добровольці, - розповів лідер «Правого сектору» на Тернопіллі Василь Лабайчук. - Хлопці пройдуть вишкіл у силовій базі біля Покровського Дніпропетровської області. Після такої муштри частина традиційно відсіється. Інша частина долучиться до бойових підрозділів, які беруть участь у боях».

Бійці, що сьогодні відправились на Схід, вже мають певний досвід за плечима. Кожен пройшов подібні вишколи у Тернополі. Але місяць на силовій базі покаже, хто не лише фізично, але й морально готовий захищати країну.

«На Схід їду вперше, але пройшов вишкіл «Захисти свій дім» у Тернополі. Настрій – бойовий, розумію, що треба захищати країну, інакше ворог дійде і до нас», - розповідає боєць Віталій з позивним «Діджус».

У «Правому секторі» завжди ретельно відбирають бійців. Як розповідає Василь Лабайчук, молодих хлопців віком до 21 року на передову не беруть. Максимум, що вони можуть робити, – це допомагати на базі. Але серед добровольців, які нині поїхали на Дніпропетровщину, є і 19-річний Діма.

Позивний юнака – «Дементор», він студент одного з місцевих коледжів. Хлопець узяв відстрочку на період сесії, бо хоче захищати країну.

«Багато моїх знайомих були на Майдані і зараз воюють в АТО. Я не можу стояти осторонь подій. У Тернополі проходив вишколи, до особливо небезпечних ситуацій мене також готував дядько, бо сам є інструктором подібних заходів. Сподіваюсь, що пройду вишкіл на силовій базі «Правого сектору» і зможу захищати країну», - розповів «Дементор».

Загалом серед бійців, що поїхали виконувати свій обов’язок захисника Вітчизни, є і юні хлопці, і зрілі чоловіки. Найстаршому серед них 52 роки. 

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео