Журналістам показали полуничний рай на Тернопіллі (Відео)

17 червня у Кременецькому районі влаштували свято полуниці. 

У село Лосятин - неофіційну «столицю» сонячної ягоди завітало багато журналістів, у тому числі – із всеукраїнських ЗМІ. Приїхав голова ОДА Степан Барна, завітали зарубіжні партнери: генеральний директор Данон в Україні Марек Войтина, представники проекту Dantrade та Agroinvest.

Численна делегація оглянула гектари поля під полуницею, познайомилась із досвідом роботи поки що єдиного в Україні сільського кооперативу, який три роки тому взявся за непросту справу вирощування полуниці. Журналісти мали нагоду поспілкуватися із представниками сімейного фермерського господарства, які працюють за європейськими стандартами, побачити сучасну охолоджувальну камеру для зберігання 30 тонн полуниці, яку встановили завдяки Проекту USAID АгроІнвест. 

Розвиток полуничних кооперативів – перспективний напрямок для розвитку економіки нашого краю. Це і робочі місця, і наповнення бюджету села.

Свято полуниці розпочалось у клубі Лосятина. Щирі, привітні місцеві жителі, пісенні і танцювальні номери дітей Кременеччини – усе це створило справді святкову атмосферу.

З вітальним словом до громади села звернувся Степан Барна. Він висловив вдячність закордонним інвесторам з фірми Данон, завдяки капіталовкладенням яких село сьогодні оживає.

Детальніше дивіться у відео.

Оксана СЛОБОДЯН.

Вибір читачів за тиждень

Відео