Яценюк послав Степана Барну «в поле»

Прем’єр-міністр України вимагає від голів обласних державних адміністрацій та представників місцевої влади спілкуватися з громадянами та давати їм відповіді на запитання, зокрема, щодо надання субсидій. Про це Глава Уряду заявив на нараді з керівниками ОДА в Хмельницькому в четвер, 6 серпня.

Арсеній Яценюк повідомив, що затримав нараду з керівниками ОДА, адже спілкувався з жителями Хмельницького: «Люди вимагають спілкування від Прем'єра, від міністрів, голів обласних державних адміністрацій, керівників районних держадміністрацій. Вони вимагають відповідей на питання».

«Без прямого діалогу і спілкування з людьми, так само, як це було на Майдані, - не буде нічого. Будь-яка реформа і будь-які зміни в країні повинні підтримуватися народом. А якщо людям не пояснювати, то їм буде пояснювати хтось інший», - наголосив він.

Глава Уряду повідомив, що без попередження заїхав до місцевого управління соціальної політики: «Стало зрозуміло, що людям навіть не пояснюють в повному обсязі, чому потрібна субсидія». Він наголосив, що громадянам необхідно «крок за кроком пояснювати» механізм надання субсидій: «У вас дохід 2 тисячі гривень, вам прийшов рахунок на 800 гривень. Якщо ви оформили субсидію, то 200 гривень ви заплатите свої, а 600 гривень за вас заплатить держава. Люди потім говорять з сусідами, отримують платіжку і реально отримують допомогу від держави».

Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА: «Усі «в поля». В кабінетах ми не сидимо, ви нічого в них не висидите. «В поля» по всіх питаннях, які ставлять люди, перше з них – субсидії».

Джерело: Урядовий портал.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео