Вітраж Бандери встановили у Козові

Вітраж із зображенням батька провідника ОУН Степана Бандери - отця Андрія встановили у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у селищі Козова. Поруч – лик блаженного Микити Будки.

Вітражі встановили до храмового празнику парафії. Вони виконані у техніці Тіффані. Також там відновили історичний вигляд іконостасу. Урочисте освячення вітражів та відновленого вівтаря відбудеться 28 серпня.

Постуляційний центр беатифікації та канонізації святих УГКЦ завершує збір документів у справі беатифікації (проголошення блаженним) отця Андрія Бандери, батька провідника ОУН Степана Бандери. Життя і праця отця Андрія є прикладом і уособленням долі тисяч греко-католицьких священиків, які померли мученицькою смертю за віру і свою Церкву.

22 травня 1941 року, за місяць до початку Другої світової війни, отця Андрія і його доньок Марту і Оксану заарештували. На п’ятий день арешту його етапували в Київ, у третє управління НКВС УРСР.

10 липня 1941 року отця Андрія Бандеру розстріляли. Лишень у 1992 році родина дізналась про долю свого батька. У цьому ж році він був реабілітований прокуратурою, тобто визнаний невинним в інкримінованих йому більшовиками злочинах. Донині невідомо, де поховані останки отця.
Джерело: beztaby.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео