Понад 500 земельних ділянок отримали учасники АТО

На території Тернопільської області виділили 514 земельних ділянок демобілізованим учасникам АТО. Це один з найкращих показників  по всій Україні. Про це повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна під час засідання Ради церков та релігійних організацій при Тернопільській  ОДА.

Стало відомим навіть призначення виділених ділянок: 383 ділянки призначені для індивідуального садівництва,  13 ділянок – для ведення особистого селянського господарства та 118 земельних ділянок – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. 

Найбільш активними у подачі заяв на безкоштовне отримання земельної ділянки є  демобілізовані бійці з Тернопільського району, звідки надійшло 761 заява, Зборівського – 91, Бережанського – 76. З Тернополя надійшло 649 заяв.  Попри свою високу активність, рівень проблемності в Тернопільському районі  теж не пасе задніх, а тому не обходиться без конфліктів. «Є окремі сільські ради, які напередодні виборів просто дуріють і втрачають совість, коли відмовляють бійцям у видачі ділянки, - обурився Степан Барна і запевнив, що процес видачі ділянок буде суворо контролюватися як керівництвом області, так і силовими структурами. – Комплексна перевірка на чолі з головою облдержадміністрації, прокурором, СБУ, МВС буде вивчати, хто скільки ділянок взяв і на чиє прізвище».

З огляду на чималу кількість проблем та недорозумінь стосовно ділянок для учасників АТО, в Тернопільській райдержадміністрації відбулася нарада керівництва області та району, представників СБУ, прокуратури, Держгеокадастру та голів сільських і селищних рад з питань землекористування в районі. Детальніше – у наступних публікаціях.

Соломія ШАЛАЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео