Жителям Тернопільщини пропонують скористатися безкоштовною допомогою адвокатів

За ініціативи уряду з 1 липня в Україні працює 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Чиновники підрахували, близько 8 мільйонів українців, серед яких малозабезпечені, пенсіонери та учасники АТО, потребують безкоштовних юридичних консультацій.

Посадовці обіцяють, що навіть громадяни, які не відносяться до пільгових категорій, також зможуть отримати у центрі безкоштовну консультацію адвоката. У нашій області таких державних структур є три – у Тернополі, Чорткові і Кременці. З їхніми здобутками за першим майже 2 місяці ознайомився радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв.

В області уже надали 140 консультацій і роз’яснень, 40 осіб отримали від держави можливість скористатись послугами адвокатів безкоштовно. Найбільше люди зверталися за допомогою в оформленні спадщини, земельних ділянок, виплаті аліментів та в інших сферах життя. Близько 70 адвокатів надають допомогу у цивільних та адміністративних справах і 65 юристів можуть консультувати і вести кримінальні справи жителів Тернопільщини.

Адвокати безкоштовно допомагатимуть людям у підготовці процесуальних документів, а також захищатимуть їх у судах. Поки що виграних справ у нашій області немає. Проте радник міністра стверджує, що 5 000 юристів, яких відібрали для такої роботи в Україні, є справжніми професіоналами і зацікавлені у відстоюванні інтересів громадян. Оскільки на їхню роботу з державного бюджету виділяють чимало коштів.

Скористатись безкоштовною правовою допомогою адвокатів у Тернополі можна на вулиці Шпитальній,7, у Кременці – на вулиці Тараса Шевченка, 59а, у Чорткові – на вулиці Тараса Шевченка,54.

Світлана Кричківська

Вибір читачів за тиждень

Відео