Героя АТО Дмитра Заплітного вшанували дошкою пам’яті на фасаді школи №26

Сьогодні, 21 вересня, було урочисто відкрито ще одну дошку пам’яті героя АТО. Дмитро Заплітний закінчив школу №26 м.Тернополя, тому саме тут висітиме поминальний знак на його честь. Школярі, родичі, друзі та однокласники, представники влади і просто небайдужі тернополяни прийшли віддати шану гідному сину України.

Призваний у серпні 2014 року, після навчання Дмитро пішов захищати Україну в Донецькій області. Постійно перебував в найгарячіших точках. Загинув 28 січня 2015, під час артилерійського обстрілу в Шахтарському районі Донецької області (в районі Дебальцевого). Похований в с. Забойки, звідки і родом. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня - за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

- Дмитро був найстаршою дитиною у багатодітній сім’ї. Мабуть, саме це і зробило його таким добрим до інших. Він завжди усміхався, мав багато друзів у школі, і ніколи не відмовляв нікому у допомозі. За це його дійсно любили, - розповідає колишній класний керівник Дмитра Лідія Гуменна. – Саме його однокласники і організували дане дійство. Разом готувалися, писали слова вдячності та вчили вірші.

Урочисту лінійку-реквієм провели з усіма відповідними атрибутами – запаленими свічками, спільною молитвою, хвилиною мовчання та трьохразовим залпом із автоматів.

Право відкрити меморіальну дошку надали сестрі Дмитра Оксані Широкій, брату Павлу Заплітному та меру Тернополя Сергію Надалу.
 

Назавжди в пам’яті!

Тамара Коблик

Вибір читачів за тиждень

Відео