Зарваниця зустрічає освітян

Сьогодні Марійський духовний центр Зарваниці зустріне професійну прощу освітян. Це вже традиційний захід, відбувається щороку напередодні Дня працівників освіти і науки України. Освітяни молитимуться за мир та цілісність України.

О 10.00 ранку розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія на площі Собору Зарваницької Матері Божої. Вчителі, викладачі та представники владного апарату освітньої галузі зможуть відвідати мощі святих, приватно помолитись, відвідати новозбудований храм з хатинкою Матері Божої, а також поклонитись чудотворній Зарваницькій іконі в парафіяльній церкві.

Опісля освітяни зможуть поспілкуватися з депутатом Верховної Ради України, головою Комітету з питань освіти і науки п. Лілею Гриневич.

Програма професійної прощі:

10.00 - Архиєрейська Божественна Літургія (площа МДЦ Зарваниця, біля Собору Зарваницької Матері Божої)

11.30 - Водосвяття і освячення церковної атрибутики

12.00 - Хресна дорога, відвідини мощей Святих (у Соборі, у церкві Пресвятої Євхаристії), відвідини новозбудованого храму з хатинкою Матері Божої, купелі святої Анни, приватна молитва.

12.00 - прочанська перекуска.

13.00 – 15.00 – духовна зустріч з Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Кир Василієм Семенюком, головою Комісії з питань освіти і виховання УГКЦ с. Христофорою Буштин і з головою Комітету Верховної Ради України з питань  науки і освіти п. Лілею Гриневич.

15.30 – поклоніння Зарваницькій чудотворній іконі (парафіяльна церква).

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео