Судитимуть ділків, які «кинули» громадян на мільйон

Прокуратура Тернопільської області затвердила і передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 4 учасників організованої злочинної групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Досудовим розслідуванням встановлено, що учасники групи, використовуючи офісне приміщення у Тернополі, пропонували клієнтам швидке оформлення кредиту за програмою «Платинум гроші». Однак насправді вони вводили в оману людей, які в силу життєвих обставин терміново потребували грошей, але не могли отримати кредит у банку або іншій фінансовій установі.

Зокрема, кредитори обіцяли громадянам видати грошову позику на вигідних умовах і, як правило, без будь-яких документів про доходи, але за умови, що вони попередньо сплатять перший грошовий внесок.

Упродовж 2014-2015 років до фірми, яка діяла під виглядом кредитної спілки, звернулося понад 100 жителів Тернопільщини. Проте ніхто з клієнтів обіцяної позики не отримав. У результаті злочинна група спричинила громадянам шкоду на загальну суму майже 1 млн. грн.

Довідково. Санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео